Popaganda, Ariel Pink’s Haunted Graffiti & Moneybrother

Popagandas festivalområde slår upp portarna om två dagar. Redan imorgon smygstartar festivalen med en spelning av engelske James Yuill. Har inga direkta förväntningar på det.

Fredag däremot, är fylld av förväntningar. Den enda pausen i det annars fullpackade schemat uppstår vid 19.30 när Ellie Goulding spelar innan Belle & Sebastian. Monarchy har seglat upp som lite av en favorit på senare tid, och all mystik har gjort det hela än mer intressant.

På lördagen ska det bli intressant att se vad Geflebördiga The Sound of Arrows erbjuder. Kommer de att spela mycket från nya albumet? Hur kommer det att låta? Är det Danger! bra eller M.A.G.I.C mediokert? Neon Indian fyller chillwave kvoten nu när Washed Out tvingats ställa in. Kan inte riktigt förstå, det är för stort, att lilla Popaganda bokat så in i helvete bra artister. Det är bra artister h e l a  t i d e n båda dagarna, minus Hästpojken.

***

För en timme sedan damp ett brev ner i inboxen. Ariel Pink’s Haunted Graffiti gör en mindre Europaturné (eller hur var det?) och stannar till 22* oktober på Debaser. Dagen innan förkunnade Anders Moneybrother Wendin att han ger sig ut på akustisk Sverigeturne. 30* oktober gästar han Södra Teatern.

* Datum kan skifta en eller två dagar.

Tunda talatah